Janiczak DávidTisztelt Rally Társadalom!

Ózdon mindig is nagy népszerűségnek örvendtek a technikai sportok. Legyen az bármilyen autós, vagy motoros verseny, rengetegen mozdulnak meg, hogy az élmény részesei lehessenek. Az ózdi sport életérzés erősítése, rangjának emelése, s városunk ezen oldalának országos bemutatása vezetett oda, hogy négy esztendeje felvettem a kapcsolatot a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséggel. Figyelmükbe ajánlottam városunk és környezetének adottságait. Ezután a döntéshozók - nagy örömünkre - úgy határoztak, újra elhozzák Ózdra a rally király kategóriáját, az Országos Rally Bajnokságot. Az idei már a negyedik országos futam lesz, melyet itt, Ózdon rendezünk meg, s ezzel továbbra is benne vagyunk a sportág vérkeringésébe.

Ózd környékén kiváló adottságú, a versenyzők által közkedvelt rally pályák találhatók. Az elmúlt években mindig izgalmas versenyek, és fokozott hangulat jellemezte a rendezvényeket. Bízom benne, hogy a megkezdett együttműködés a rendezővel és a szövetséggel hosszú távon működőképes lesz, eddig ugyanis harmonikusan dolgozunk együtt a verseny sikeréért.

Az ORB élmezőnyében az idei trónért hatalmas harc alakult ki. Az eddigi futamokon történtek azt mutatják, hogy öt-hat páros is esélyes lehet egy-egy verseny megnyerésére. Az elmúlt években előbb Hadik Andrásnak, tavaly pedig Vincze Ferencnek ment legjobban Ózdon, akik most is ott lesz a rajtvonal mögött. A mezőny azonban roppant erős, Európában nincs még egy olyan bajnokság, ahol ennyi R5-ös versenyautót láthat a közönség. Megjósolhatatlan, hogy mi lesz a Steelvent Ózd Rallye-n. Annyi biztos, hatalmas csata várható, aminek a partvonal mellett mi, nézők leszünk a nyertesei.

Mi ózdiak mindig nyitottak, érdeklődők, vendégszeretők voltunk. Ez az érzés ma talán erősebb, mint máskor. Városunk ugyanis elindult egy úton, hogy felkerüljön Magyarország idegenforgalmi térképére, eziránt minden itt élő elkötelezett. Szeretjük megmutatni városunk szépségeit, a vadregényes táj nyújtotta érzést átadni az ide látogatóknak. Bízom benne, hogy minden vendégünk kellemes élményekkel gazdagodik, s jó hírünket tovább viszi az ország minden szegletébe.

Szeretettel várjuk Önt is Ózdon, szurkoljunk együtt a versenyzőknek! Izgalmas időtöltést kívánok!

Janiczak Dávid
Ózd Város Polgármestere


Tisztelt Sportbarátok, Kedves Versenyzők!

Fekete ZsoltAmikor 1975 szeptemberében először rendeztek Salgótarján környékén országos raliversenyt, talán kevesen gondolták, hogy ez a futam a későbbi években a sportág országos viszonylatában a legjelentősebb, nemzetközi hírű autóversenye lesz hazánknak.

Örömünkre így történt, s bár támogatók hiányában néhány esztendőn át a város sportturisztikai szempontból legnagyobb volumenű viadala kényszerű szünetet élt át, mi mégis úgy döntöttünk, hogy visszahozzuk a Salgó Rallye néven ismert viadalt Salgótarjánba.

Amikor 2016-ban újra feldübörögtek a versenyautók a Fő téri rajtnál és Salgótarján csodálatos környezetében, majd a futam végén versenyzők, szakvezetők, a sportág országos szervezetének vezetői elismeréssel nyilatkoztak a rendezésről, önkormányzatunk támogatásáról, mindenki számára nyilvánvalóvá vált: a ralinek helye van a nógrádi megyeszékhely sportéletében.

Azóta minden évben sor került a nagy érdeklődéssel kísért versenyre, mely alól természetesen 2019 sem kivétel. A sportági szakszövetség és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata közös szándékának megfelelően augusztus 24-25-én újra szűkebb pátriánkban köszöntjük a hazai ralisport élmezőnyét és a szurkolók tízezreit, akik a megye- és országhatáron kívülről érkeztek Salgótarjánba.

Városunk vezetése vallja, hogy az évenkénti raliverseny jó apropó arra, hogy a sportot kedvelők sokaságának figyelme Salgótarján felé forduljon. Az esemény rangja mellett fontos számunkra, hogy az ekkor a városba és környékére látogató szurkolók megismerjék Salgótarján páratlan természeti környezetét, látnivalóit, megtapasztalják az elmúlt évek egész városban érzékelhető fejlesztéseit az útfelújításoktól kezdve a korszerűsített intézményekig. Ez büszkeség önkormányzatunk számára, és jól érzékelteti legfontosabb üzenetünket: „Jövőt építünk Salgótarjánban!”

Önkormányzatunk 2019-ben is minden rendelkezésére álló támogatást biztosít a futam lebonyolításhoz. Bízunk benne, hogy a rendezvény idején a városunkba érkező vendégek felejthetetlen sportélményekkel, vadregényes környezetünk megismerésével, a helyiek vendégszeretetét megismerve zárják szívükbe a versenyt és Salgótarjánt.

A 2019-es viadalra minden versenyzőnek sikeres szereplést, a szurkolóknak pedig kellemes időtöltést kívánok.

Fekete Zsolt,
Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere