Folytatják a tizedekre menő csatát

Nyomtatás
Kategória: Friss hírek Publikálva: 2017. április 22. (szombat) Írta: Super User

Folytatják a tizedekre menő csatátA szezonnyitó után ismét megyénkben randevúzik egymással a hazai ralielit. A miskolci száguldást követően az ugyancsak aszfaltos Steelvent Ózd Rallye-val folytatódik a hazai bajnokság. Április utolsó három napjában a megszokott menetrend szerint zajlik a program: pénteken az ózdi stadionban tarják a salakpályás prológot, másnap a hegyháti pályákat (Sáta, Királd, Borsodbóta) vesz birtokba a mezőny, vasárnap pedig nógrádi gyorsaságik szerepelnek a menetrendben. A szakma szerint óriási küzdelem várható, hiszen a legerősebb kategóriában ezúttal is komoly mezőny várható.

- A miskolci mezőny kilencven százaléka már Ózdra is leadta az indulási szándékát, de pontos adat egyelőre még nincs, hiszen hétfőn este jár le a nevezési időszak – mondta a budapesti sajtótájékoztatón Adamovits Márk, a Steelvent Ózd Rallye főszervezője. – Ettől függetlenül remek mezőny várható a szezon második futamán, amelyet igyekszünk a lehető legmagasabb színvonalon megrendezni.

A névadó partner nevében Czél Péter vezérigazgató hozzátette: hosszú évtizedes kapcsolata van a ralisporttal, hiszen versenyzőként és navigátorként is koptatta a hazai pályákat. Évek óta a megyei futamok mellett állnak, most is örömmel vállalták a felkérést. A sikeres rendezvény mellett számukra az is fontos, hogy a futamon induló Balázs (Czél Péter fia), felvegye a ritmust, eredményesen szerepelne a borsodi pályákon.

- Bár pontos mérésekkel nem rendelkezünk, de a tavaly őszi tapasztalat azt mutatja, hogy Ózd számára rendkívül fontos a magyar ralibajnokság futama – ezt már Janiczak Dávid, az észak-borsodi város polgármestere mondta a média képviselői előtt. – A helyi vállalkozások az anyagi hasznot érzik, nekünk pedig az a fontos, hogy pozitív kép alakuljon ki a településükről. Ennek pedig a verseny remek propagandája.

A sajtótájékoztatón megjelent pilóták mindegyike egyetértett abban, hogy Ózdon tovább folytatódik a másodpercekre, tizedekre menő küzdelem. Turán Frigyes számára a miskolci ezüstérem után Ózdon is a dobogó megszerzése a cél, fontos, hogy minden egyes versenyhétvégén gyűjtsék a pontokat, mert hosszú még a bajnokság.

- Az fog dönteni, hogy ki, hogyan találja el a beállításokat – tette hozzá a világbajnokságot is megjárt versenyző. – Az első napon lobogós, viszonylag rossz minőségű szakaszok várnak ránk, másnap pedig a nagyobb kanyarsebességre kell koncentrálni. Bízom benne, hogy a szezonnyitóhoz hasonlóan műszaki hibamentesen, és jó formában teljesítjük a futamot, ebben az esetben ugyanis ismét ott leszünk az élmezőnyben.

A Steelvent Ózd Rallye jövő héten pénteken az adminisztratív és a technikai átvételekkel, majd a prológgal kezdődik (17.00, Stadion), másnap két pályán hat, vasárnap pedig további nyolc gyorsasági vár a mezőnyre. A díjkiosztót a hétvége zárásaként Salgótarjánban tartják majd.

Találat: 1172